Tuesday, April 28, 2009

Kevad...kevad!


Vahepeal on kohutavalt palju toimunud ja mina, kui äärmiselt laisk kirjanik, pole siia ridagi kribanud :) Alustame siis algusest: Meie tallis on 2 uut elanikku: suur Vuks ja paks Tuule. Vuks tuli meile suvitama, nagu eelmiselgi suvel. Tuule tuli meile Liliani ratsuks. Seoses bokside arvu kasinusega kolisid hobused ka ööpäevaringselt õue, millega nad on äärmiselt rahul.
Mõned nädalat tagasi käis sepp ja Dida ning Isabell said rauad alla. See annab vabaduse igasugusel pinnasel liikuda ja treeningute intensiivsust tõsta. Ja ratsutamine ongi meil päris sagedaseks tegevuseks muutunud :) Isegi ei usu, aga möödunud nädala jooksul olen 5 x ratsutanud ja täna õhtul jälle :) Dida vorm taastub uskumatu kiirusega-kui esimestel kevadistel sõitudel läks ta marukiiresti märjaks, siis nüüd liipab 15 km ilma oluliselt higistamata, kiirused on muidugi veel madalad. Oma osa on kahtlemata ka villaku seljast lahkumisel, Isabell on veel karusem, aga Dida täiesti suvekasukas juba.
Jasminist on vahepeal saanud ratsahobune. Tõele au andes tuleb öelda, et traavi ei ole tema suurele kõhule mõeldes veel sõitnudki. Küll aga on täiesti tuttav nii selgaistumine kui ka sammukäimine koos ratsanikuga. Seda võivad juba teostada erinevad lapsed, ilma et Jasmin selles probleemi näeks. Ilmselt enne varsa sündi rohkemat ei palugi.
Ratsahobune on saanud ka Gazirast, uskumatu on teoks saanud :) Kui eelmisel sügisel tundus Gazira taltsutamine suhteliselt ohtliku ettevõtmisena, siis peale talvist järelemõtlemispausi on töö kuidagi sujunud ja inimene on vastuvõetav isegi kõhuli sadulal.
Ja siis veel üks mõte: alustasin mõned päevad tagasi Isabelli ümberõpet. Mõtlen veel, kas kirjutan tema juhtumustest siia või alustan eraldi blogi, kus meie ühised tegemiset oleksid kronoloogiliselt kergemini jälgitavad. Probleem: raskesti paigaldatav varustus pea külge ning raskused selga ja maha saamisel. Eesmärk: hobune, kes laseb pingevabalt panna vähemalt päitseid ja seisab, 4 jalga ühel kohal, kuni inimene talle otsa ronib :) Eks näeme, kas ja kuidas see eesmärgini jõudmine meil edeneb :)